Lucille's Crafts & Designs

My designs, crafts and creations

Furtul Intelectual – pana cand, pana unde??


Dragii mei, astazi m-am confruntat cu una din cele mai dureroase probleme care am vazut ca ii afecteaza si pe altii, dar pana nu am simtit-o pe pielea mea, nu am inteles in totalitate sentimentul… FURTUL INTELECTUAL!!!

Am citit o publicatie online la care sunt abonata, nu dau nume  pentru ca chiar nu vreau sa-i fac reclama, care prezenta niste coliere statement handmade printre care si doua creatoare autohtone de care nu am auzit pana astazi… ma rog, nu are importanta lucrul asta. Dar are importanta faptul ca una dintre ele are o creatie care seamana izbitor de bine cu „ICY SPARKLINGS” de pe TEXTILE JEWELS, un alt blog de-al meu special facut pentru prezentarea colierelor mele statement … si asta nu e singurul caz… am citit pe mai multe bloguri de profil bijuterii handmade acuze de furt intelectual… dar cei in cauza au avut si bunul simt sa stearga postarea, sau cel putin sa scrie ceva de bun simt cum ca se mai intampla coincidente,  din respect pentru unul mai vechi in breasla, dar sunt oameni si oameni, unii au tupeu, altii au imaginatie… sper doar ca or sa vina si acele zile cand vor fi apreciati cei cu talent si cu suflet bun…

Dar intrebarea care ramane este… FURTUL INTELECTUAL – PANA CAND, PANA UNDE? Pe cand o lege clara care sa ne protejeze de imitatori, si de cei lipsiti de imaginatie !!

Reclame

Single Post Navigation

2 thoughts on “Furtul Intelectual – pana cand, pana unde??

  1. De ce nu ai pus si o poza cu „reproducerea”? Nu-i vorba ca nu te cred pe cuvant, dar trebuia sa faci publica toata chestia, poate inceta. Desi am vazut si cazuri unde i s-a spus fetei celeilalte sa inceteze si a raspuns cu nesimtire ca nu o va face. Cred ca ar fi fost frumos sa fi spus macar ca s-a inspirat de la… Sper sa nu ti se mai intample.

    • Alexandra, iti multumesc pentru comentariu… As fi pus o fotografie si cu „copia”, dar nu am acordul proprietarului sa o folosesc si eu nu incalc legea copyrightului…. iar sa dau link catre blogul respectiv unde apare acel colier nu o fac pentru ca i-as face reclama, si la 3 vizitatori cati are zilnic i-ar conveni ca cei peste 100 ai mei sa treaca in vizita si pe la dumneaei… Asa ca zic pas… si sper sa ma crezi pe cuvant…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: